Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā iedrupina raugu, kam pielej nedaudz siltu ūdeni, visu maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno atlikušo ūdeni, sviestu un garšvielas. Iemīca miltus, ja mīkla pārāk cieta, pievieno vēl ūdeni, tomēr nepārcenties - mīklai jābūt diezgan stingrai.
Visas sastāvdaļas kārtīgi samīca - vismaz 10 minūtes - un liek siltumā rūgt.
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādās daļās (no norādītajiem daudzumiem sanāks ap astoņiem kliņģerīšiem), veido nelielus kliņģerīšus vai mīklas gredzenus, kam ļauj vēl uzrūgt apmēram 30 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Verdošā ūdenī ieber nedaudz sāli un iegremdē mīklas gredzenus uz 30 sekundēm, līdz tie uzpeld. Tad kliņģerus izņem no ūdens un kārto uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Pārsmērē ar sakultu olu un uzkaisa ķimenes vai sezama sēklas.
Kliņģerīšus cep 200 grādos 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.