120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
420 gpūdercukurs6 olu dzeltenumi0.5 taseolīveļļa0.25 tasespiens250 gmilti5 ĒKlaima sula1 šķipsnalaima miziņa100 glazdu rieksti2 TKcepamais pulveris8 olu baltumi1 šķipsnavīnakmens1 šķipsnasāls1 taseizsijāts pūdercukurs glazūrai2 TKūdens glazūrai
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem un bļodā 4 – 5 minūtes kul līdz viendabīgas masas konsistencei cukuru, olu dzeltenumus, olīveļļu, pienu, laima sulu un rīvētu laima miziņu.
2
Kad tas izdarīts, citā traukā izsijā miltus, pievieno tiem maltos lazdu riekstus un cepamo pulveri. Pēc tam sakul to visu kopā ar iepriekš iegūto masu.
3
Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar vīnakmeni un sāli, pēc tam iecilā iegūtās putas pārējā mīklā.
4
Gatavo mīklu iepildi kēksa formā un cep 50 – 60 minūtes.
5
Lai pagatavotu glazūru, sakul tās sastāvdaļas viendabīgā masā un pārlej pāri kēksam, kad tas izcepies, ļaujot sacietēt.
PusdienasĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiMātes dienas ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCepamais pulverisLaimsMiltiOlīveļļaPiensPūdercukursKēksividējiIkdienas maltīteiLazdu riekstiLaima sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit