Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kēksi ir viena no ātrākajām un ērtākajām alternatīvām, kad gaidāmi ciemiņi, bet trūkst laika gatavot izsmalcinātu kūku. Šāda reizē noderēs ātrā lazdu riekstu un laima kēksa recepte. Šis kārums svaigās garšas dēļ ir arī lielisks gardums pavasarīgas maltītes noslēgumam.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
420 gpūdercukurs6 olu dzeltenumi0.5 taseolīveļļa0.25 tasespiens250 gmilti5 ĒKlaima sula1 šķipsnalaima miziņa100 glazdu rieksti2 TKcepamais pulveris8 olu baltumi1 šķipsnavīnakmens1 šķipsnasāls1 taseizsijāts pūdercukurs glazūrai2 TKūdens glazūrai

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem un bļodā 4 – 5 minūtes kul līdz viendabīgas masas konsistencei cukuru, olu dzeltenumus, olīveļļu, pienu, laima sulu un rīvētu laima miziņu.

2

Kad tas izdarīts, citā traukā izsijā miltus, pievieno tiem maltos lazdu riekstus un cepamo pulveri. Pēc tam sakul to visu kopā ar iepriekš iegūto masu.

3

Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar vīnakmeni un sāli, pēc tam iecilā iegūtās putas pārējā mīklā.

4

Gatavo mīklu iepildi kēksa formā un cep 50 – 60 minūtes.

5

Lai pagatavotu glazūru, sakul tās sastāvdaļas viendabīgā masā un pārlej pāri kēksam, kad tas izcepies, ļaujot sacietēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!