PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Gadījumā, ja brīvdienu brokastīs vēlies baudīt ko gardāku par ierastajām pankūkām, izmēģini recepti, kas atsauks atmiņā pie vecvecākiem pavadītās sestdienas bērnībā.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 tasemilti0.5 tasecukurs1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasoda1 šķipsnasāls0.5 tasemargarīns cepšanai Rama Maestro0.5 tasepiens1 ola1 TKvaniļas cukurs0.5 tasemilti pildījumam0.25 tasecukurs pildījumam3 ĒKmargarīns cepšanai Rama Maestro pildījumam300 gmellenes pildījumam un dekorēšanai

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Iezied ar taukvielām un apbārsti ar miltiem cepamo veidni.

2

Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli lielā bļodā.

3

Citā traukā sajauc izkausētu margarīnu, pienu, olu, vaniļas cukuru stingrā konsistencē, pievieno iepriekš iegūtajai masai un ieliec to cepamajā veidnē.

4

Atsevišķi sajauc pildījumam domātās sastāvdaļas - miltus, cukuru, izkausētu margarīnu, veidojot drumstalas, ko pārber pāri veidnē esošajai mīklai.

5

Pievieno svaigas vai saldētas mellenes, kas sajauktas ar citrona sulu un nedaudz cukura. Tās vari aizstāt arī ar melleņu sīrupu vai ievārījumu.

6

Cep stundu, līdz kūka kļūst zeltaina.

7

Dekorē ar svaigām ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!