Sastāvdaļas
Pagatavošana
Picas miltu maisījumu ber traukā, pielej siltu pienu, kausētu sviestu un vienu ēdamkaroti cukura. Visu samaisa, mīklu liek uz ar miltiem pārkaisītas galda virsmas un kārtīgi mīca vismaz piecas minūtes. Rīta rosme!
Gatavo pildījumu: Sajauc sviestu, cukuru, kanēli un olu un sadala divās vienādās daļās.
Ņem pusi mīklas un, izmantojot veltni, izrullē aptuveni 30x18 cm lielu loksni, ko pārziež ar pusi no sagatavotā pildījuma.
No garākās malas mīklu rullē, veidojot biezu "desu". Sagriež 12 biezās šķēlēs, katru no tām liek savā papīra formiņā. Kārto uz cepamplāts, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uzrūgt - aptuveni 20 minūtes. Tikmēr apstrādā pārējo mīklu.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem, pārsmērē kanēļmaizītes ar sakultu olu un liek cepties - aptuveni 15 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns. Kad mājās izplatās reibinoši salda kanēļmaizīšu smarža, laiks pārbaudīt, vai nav gatavas.
Kamēr maizītes vēl krāsnī, laiks gatavot glazūru! Ēdamkaroti brūnā cukura krūzītē samaisa ar vienu ēdamkaroti vāroša ūdens. Maisa, līdz cukurs izkusis. Līdzko gatavās maizītes izceltas no krāsns, ar otu uzklāj tām brūnā cukura sīrupu.
Lai labi garšo!