Foto: Shutterstock
Vienā no brīvdienām neviļus tapa pavisam vienkārša, bet ļoti garda recepte - bērni vēlējās kartupeļu biezputru, taču atklājās, ka mājās beigušies kartupeļi. Pētot saldētavas krājumus, atklāju, ka tur aizkavējušies ziedkāposti no pagājušās ražas, tādēļ nolēmu, ka kartupeļu vietā gatavošu tos.

Tiesa, puķkāpostu nebija pārāk daudz, bet turpat līdzās cēli gozējās arī maišelis ar saldētiem zirnīšiem, kas arī tika likti lietā.

25Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gziedkāposts400 gzirnīši pēc garšassāls2 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Nelielā ūdens daudzumā novārīju ziedkāpostus, atsevišķā katliņā uzvārīju zirnīšus.

2

Kad ziedkāposti gatavi, nokāsu šķidrumu un ar nelielu sviesta piciņu sablendēju ziedkāpostus biezenī.

3

Gatavo biezeni sajaucu ar zirnīšiem un tas arī viss!

Viegla, vienkārša un superātra piedeva gaļas vai zivs ēdieniem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!