Foto: Shutterstock
Krēmīgā panna cotta kombinācijā ar aromātisko zemeņu sīrupu būs piemērots deserts svinīgai vasaras maltītei.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlsaldais krējums55 gDansukker pūdercukurs3.5 gab.želatīns, plāksnītēs15 gDansukker vaniļas cukurs SĪRUPAM:250 gsvaigas zemenes300 gglikozes sīrups30 gDansukker pūdercukurs10 mlsvaigi spiesta citrona sula

Pagatavošana

1

Želatīna plāksnes mērcē 5 minūtes lielā ūdens daudzumā. Krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa krējumā. Kad izšķīdušas, salej deserta traukos vai glāzēs un ledusskapī atdzesē.

2

Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Kopā ar glikozes sīrupu, pūdercukuru un citrona sulu katliņā uzvāra 3-4 minūtes un ļauj atdzist, tad izfiltrē. Sastingušo krēmu izgāž uz šķīvīšiem, pārlej ar mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!