9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 mlsaldais krējums55 gDansukker pūdercukurs3.5 gab.želatīns, plāksnītēs15 gDansukker vaniļas cukurs SĪRUPAM:250 gsvaigas zemenes300 gglikozes sīrups30 gDansukker pūdercukurs10 mlsvaigi spiesta citrona sula
Pagatavošana
1
Želatīna plāksnes mērcē 5 minūtes lielā ūdens daudzumā. Krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa krējumā. Kad izšķīdušas, salej deserta traukos vai glāzēs un ledusskapī atdzesē.
2
Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Kopā ar glikozes sīrupu, pūdercukuru un citrona sulu katliņā uzvāra 3-4 minūtes un ļauj atdzist, tad izfiltrē. Sastingušo krēmu izgāž uz šķīvīšiem, pārlej ar mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit