Foto: Vida Press
Zemenes iederas ne vien kūkās, krēmos un ievārījumos, bet arī dažādos salātos, kā, piemēram, šajos - ar tunci, ingveru un ananasiem.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 laima sula3 ĒKolīveļļa pāris lociņi 2,5cm gara ingvera sakne100 gkonservēti ananasi150 gzemenes250 gtunča steiks2 saujassalātu lapas pēc garšassāls, pipari laima daiviņas

Pagatavošana

1

Lielā bļodā iespiež laima sulu, pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas. Lociņus sasmalcina, ingveru nomizo un sagriež salmiņos, zemenes un ananasus sagriež smalkāk. Visu ber salātu bļodā un samaisa ar laima sulu un eļļu.

2

Tunča steika gabalus pārsmērē ar atlikušo olīveļļu un uz grilpannas strauji apcep - pāris minūtes no katras puses.

3

Šķīvjos kārto augļu salātus, kuriem pāri liek gabaliņos sagrieztu tunci.

4

Pārkaisa ar lapu salātiem un apslaka ar pārpalikušo salātu mērci.
Pasniedz ar laima daiviņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!