Foto: Vida Press
Salds kārums vakariņu reizei - zemeņu biezzupa ar maigām olbaltuma putām un saldu karameli.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZUPAI:300 gzemenes2 ĒKpūdercukurs1 laims OLBALTUMA PUTĀM:2 olu baltumi125 gcukurs300 mlpiens90 gcukurs DEKORĒŠANAI: zemenes

Pagatavošana

1

Lai pagatavotu zemeņu zupu, zemenes un pūdercukuru liek blendera krūzē, piespiež laima sulu un visu sakuļ, līdz cukurs iemaisījies, bet ogas izšķīdušas.

2

Ja vēlies, masu izberz caur sietu - zupa būs vēl maigāka un viendabīfāka.

3

Lai pagatavotu bezē pikas, olu baltumus sakuļ maigās putās, nepārtraucot kulšanu, pievieno cukuru, līdz izveidojas stingras, baltas putas.

4

Ielej pienu nelielā katliņā un uzvāra. Ar ēdamkaroti ņem olbaltuma putas un liek pikas pa vienai pienā. Uz lēnas uguns karsē 2 minūtes, apgriež pikas otrādi un vāra vēl pāris minūtes. Šādā veidā sagatavo visu bezē masu - 12 pikas.

5

Lai pagatavotu karameļu mērci, uzkarsē pannu un ieber tajā cukuru. Karsē, laiku pa laikam pakratot pannu, līdz cukurs izkusis un izveidojies tumša dzintara krāsas sīrups. Noņem pannu no uguns, pievieno cukuram divas ēdamkarotes auksta ūdens. Liek pannu atkal uz plīts un virs lēmas liesmas ļauj karamelei atkal izkust.

6

Zemeņu zupu salej četros zupas šķīvjos, katrā no tiem liek trīs bezē pikas, pārkaisa ar smalki sagrieztām zemenēm un pārslaka ar karameli. Pasniedz nekavējoties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!