Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos (tos var arī sablendēt, bet tad drupačas būs pavisam smalkas) un ar rokām samīca kopā ar mīkstu sviestu.
Sviesta un cepumu drupačas liek kūkas formā un izlīdzina, ar rokām cieši piespiežot pie pamatnes. Liek trauku ledusskapī atdzesēties, tikmēr gatavo siera masu.
Želatīnu pārlej ar 50 ml vēsa ūdens.
Lielā traukā liek svaigo sieru (ieteikums - mascarpones vietā droši var izmantot jebkuru citu svaigo sieru bez piedevām!), tam pievieno iebiezināto pienu, piespiež citrona sulu un pierīvē laima miziņu. Visu sakuļ ar mikseri.
Uzbriedināto želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un ieputo siera un iebiezinātā piena masā.
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Ja vēlas, saldajam krējumam var pievienot vaniļas cukuru, bet patiesībā nav pat nepieciešams - kūkai saldums būs no iebiezinātā piena, bet aromāts - no citrona un laima, kā arī ogām, kas izmantotas dekorēšanai.
Putukrējumu iecilā siera masā un visu pārlej kūkas formā uz cepumu pamatnes.
Liek kūku ledusskapī sastingt un atdzist - pēc aptuveni 4 stundām tā būs gatava ēšanai.
Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām vai pārlej ar karameļu mērci.
Tik tiešām ideāla siera kūka, lai labi garšo!