Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pirmo kārtu. 250 ml saldā krējuma ielej bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti pūdercukura un sakuļ stingrās putās.
3 olu dzeltenumus ar 1 ēdamkaroti pūdercukura un 1-2 pilēm vaniļas esences saputo. Pēc tam pievieno sakultajam saldajam krējumam un kārtīgi samaisa. Lej lēzenā traukā un liek saldētavā.
Ķiršus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Ber katliņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un karsē, līdz izdalījusies lielākā daļa šķidruma (apmēram 15 minūtes).
Ķiršus atdzesē un tad nolej lieko šķidrumu nost.
Karsētajiem ķiršiem pievieno 2 ēdamkarotes ķiršu ievārījuma, samaisa, atdzesē un tad uzmanīgi kārto virsū saldējumam.
Liek dzesēties un gatavo pēdējo kārtu. Atlikušos 250 ml saldā krējuma ar 2 tējkarotēm cukura saputojam stingrās putās. Saputotajam saldajām krējumam pievieno no ķiršiem nolieto sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc tam 3 olu baltumus saputo stingrās putās, tā, ka, apgāžot bļodu otrādi, putas ārā nekrīt. Tad iecilā saputotos baltumus saputotajā krējumā un kārto virsū ķiršiem. Liek saldētavā sasalt.
Sanāk tāda, kā ķiršu saldējuma kūka. Apakšā krēmīgs vaniļas saldējums, pa vidu atsvaidzinoši ķirši un virsū maigs ķiršu saldējums.