Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms nomizo kabaci un attīra no sēklām. Sagriež ripiņās un pēc tam, ja vēlas, pusripiņās. Tāpat pusripiņās sagriež sīpolus.
Pēc tam uzkarsē pannu ar nedaudz ielietu eļļu un viegli apcep kabačus no abām pusēm. Sīpolus apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.
Pēc tam noblanšē tomātus, lai gatavotu marinādi. Noblanšētiem novelk mizu un sablendē. Masu lej katlā un liek vārīties.
Kad masa uzvārījusies, pievieno 1 ēdamkaroti sāls, 3-4 ēdamkarotes cukura un 5-6 ēdamkarotes etiķa. Visu vēlreiz uzvāra un ņem nost no uguns. Tikmēr uzliek vārīties katlu ar ūdeni pasterizēšanai.
Kabačus ar sīpoliem kārto iepriekš izkarsētās burkās (es tās vienkārši izskaloju ar verdošu ūdeni), pamīšus aplejot ar karsto marinādi. Kārto, līdz burka pilna.
Sapildītās burkas liek katlā, pasterizē kādas 5-7minūtes, kārtīgi aizskrūvē un ļauj atdzist. Pēc tam uzglabā vēsumā.
Nu, lūk! Kabači gatavi! Tie, kurus es ēdu viesībās, nebija zaudējuši savu kraukšķīgumu. Ceru, ka man būs sanākuši tādi paši!