Foto: Privātais arhīvs
Reiz kādās viesībās baudīju marinētus kabačus tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija! Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Un tad pienāca diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgkabači1.5 kgtomāti4 palieli sīpoli1 ĒKsāls3.5 ĒKcukurs5.5 ĒKetiķis (9%) eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Vispirms nomizo kabaci un attīra no sēklām. Sagriež ripiņās un pēc tam, ja vēlas, pusripiņās. Tāpat pusripiņās sagriež sīpolus.

2

Pēc tam uzkarsē pannu ar nedaudz ielietu eļļu un viegli apcep kabačus no abām pusēm. Sīpolus apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.

3

Pēc tam noblanšē tomātus, lai gatavotu marinādi. Noblanšētiem novelk mizu un sablendē. Masu lej katlā un liek vārīties.

4

Kad masa uzvārījusies, pievieno 1 ēdamkaroti sāls, 3-4 ēdamkarotes cukura un 5-6 ēdamkarotes etiķa. Visu vēlreiz uzvāra un ņem nost no uguns. Tikmēr uzliek vārīties katlu ar ūdeni pasterizēšanai.

5

Kabačus ar sīpoliem kārto iepriekš izkarsētās burkās (es tās vienkārši izskaloju ar verdošu ūdeni), pamīšus aplejot ar karsto marinādi. Kārto, līdz burka pilna.

6

Sapildītās burkas liek katlā, pasterizē kādas 5-7minūtes, kārtīgi aizskrūvē un ļauj atdzist. Pēc tam uzglabā vēsumā.

Nu, lūk! Kabači gatavi! Tie, kurus es ēdu viesībās, nebija zaudējuši savu kraukšķīgumu. Ceru, ka man būs sanākuši tādi paši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!