Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā un dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti olīveļļas un uz lēnas liesmas apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti un kļuvuši zeltaini caurspīdīgi.
Maltajai gaļai pievieno sāli un maltus melnos piparus pēc garšas un sadala 12 daļās, katru saveļot nelielā lodītē.
Liek pannā un no abām pusēm apcep, līdz gaļai izveidojas kārdinoši brūna "garoziņa".
Ja pannā ir pārāk daudz tauku, ceptās frikadelītes un sīpolus izņem no pannas, ar papīra salveti nosusina lieko eļļu un izslauka pannu.
Tajā pašā pannā liek sasmalcinātus konservētos tomātus, pievieno aptuveni tikpat daudz ūdens (ja pannas izmēri atļauj), konservētas pupiņas (kurām noliets liekais šķidrums), kā arī ceptos sīpolus un frikadeles. Pievieno garšvielas pēc garšas un vāra aptuveni 10-15 minūtes.
Ja vēlies, gatavošanas beigās zupai var pievienot plucinātas kale jeb lapu kāposta lapas.
Gatavo zupu lej bļodiņās vai šķīvjos, pievieno pāris tējkarotes pesto un pasniedz.
Lai labi garšo!