Foto: Vida Press
Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 smalki sagriezts sīpols250 gliellopa maltā gaļa400 gkonservēti tomāti400 gkonservētas pupiņas5 TKpesto kale kāposts

Pagatavošana

1

Lielā un dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti olīveļļas un uz lēnas liesmas apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti un kļuvuši zeltaini caurspīdīgi.

2

Maltajai gaļai pievieno sāli un maltus melnos piparus pēc garšas un sadala 12 daļās, katru saveļot nelielā lodītē.

3

Liek pannā un no abām pusēm apcep, līdz gaļai izveidojas kārdinoši brūna "garoziņa".

4

Ja pannā ir pārāk daudz tauku, ceptās frikadelītes un sīpolus izņem no pannas, ar papīra salveti nosusina lieko eļļu un izslauka pannu.

5

Tajā pašā pannā liek sasmalcinātus konservētos tomātus, pievieno aptuveni tikpat daudz ūdens (ja pannas izmēri atļauj), konservētas pupiņas (kurām noliets liekais šķidrums), kā arī ceptos sīpolus un frikadeles. Pievieno garšvielas pēc garšas un vāra aptuveni 10-15 minūtes.

6

Ja vēlies, gatavošanas beigās zupai var pievienot plucinātas kale jeb lapu kāposta lapas.

7

Gatavo zupu lej bļodiņās vai šķīvjos, pievieno pāris tējkarotes pesto un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!