Foto: Shutterstock
"Latvijā audzis ābols ir viens no maniem mīļākajiem augļiem, tā neierobežotās pielietojamības dēļ. No āboliem iespējams pagatavot gandrīz jebkuru ēdienu, vai dzērienu, kā arī tos var izmantot kā kafijas aizvietotu, jo tie palīdz aizgaiņāt nogurumu, kā arī uzmundrina prātu aktīvai domāšanai," stāsta ēdināšanas uzņēmuma Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot vienu no saviem iecienītākajiem ābolu ēdieniem - ābolu un brūkleņu pankūkas.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgāboli200 gmilti (pēc izvēles)1 ĒKvaniļas cukurs1 glāzebrūklenes4 olas2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Lai pagatavotu pankūkas, ar mikseri nedaudz sakuļ olas, tām pievieno miltus, kas izsijāti caur sietu.

2

Pievieno bez serdēm uz rupjās rīves sarīvētus ābolus, vaniļas cukuru, brūklenes, cukuru un sāli.

3

Visu samaisa, līdz iegūst bieza krējuma konsistenci. Uzkarsē pannu un cep olīveļļā nelielas pankūciņas, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Pēc izvēles, pasniedz ar krējumu, putukrējumu, saldējumu, ievārījumiem, medu vai augļu sīrupiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!