Foto: Shutterstock
Salda un sildoša zupa vēsiem vakariem. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

burkāni kartupeļi tomāti selerijas sakne sīpoli, ķiploka daiviņa kausētais siers zaļie zirnīši burkānmaize

Pagatavošana

1

Sagriež vienādos gabaliņos burkānus (2/5 daļas), kartupeļus (1/5 daļa), tomātus(1/5 daļa) un selerijas sakni (1/5 daļa).

2

Dārzeņus liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni - 2 cm virs dārzeņu līmeņa.

3

Pannā sacep smalki sakapātus sīpolus un vienu ķiploka daiviņu.

4

Kad dārzeņi mīksti, pievieno sīpolu un ķiploku masu, nedaudz sāli un nedaudz cukura un blendē.

5

Sablendētajiem dārzeņiem pievieno krēmsieru vai kausēto sieru un uzsilda uz plīts līdz pirmajam burbulim.

6

Gatavai zupai var pievienot zaļos zirnīšus - saldētus vai konservētus. Pasniedz lēzenajā zupas bļodā kopā ar burkānmaizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!