Iesākumā nepieciešami kartupeļi - tieši tik daudz, cik ir ēdāji. Jāteic, ka man ir cieša pārliecība, ka kartupeļi jācep mikroviļņu krāsnī. Tīrus kartupeļus nedaudz sadursta ar dakšiņu - tieši tik daudz, lai mitrums varētu iztvaikot. Un astoņas minūtes vēlāk ir gatavi. Mīksti un kūpoši. Un tieši tikpat garšīgi, it kā būtu stundu gozējušies cepeškrāsnī. Esmu lasījusi dažādus pētījumus un secinājusi, ka šādā veidā es atgūstu 52 minūtes no savas dzīves. Mikroviļņu krāsns un kartupeļi sader kopā. (Jūs, protams, varat cept kartupeļus cepeškrāsnī! - red.piez.)
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavos kartupeļus atdzesē - tieši tik daudz, lai tos varētu noturēt rokās. Pārgriež gareniski uz pusēm un uzmanīgi izgrebj vidiņu. Kartupeļu mīkstumu sastampā, pievienojot nedaudz sviesta un piena. Ja jūties pietiekami vaļīgi, vari pievienot arī krietnu karoti ar krēmsieru!
Sagatavoto biezeni liek atpakaļ "mundierī" - aptuveni līdz pusei, jo jāparedz vieta olai.
Kartupeļus kārto cepamtraukā un uzmanīgi katrā pusītē iesit olu, mēģinot nesaplēst olas dzeltenumu, jo tieši tas ir atbildīgs par krēmīgo rezultātu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 20 minūtes. Tikmēr pannā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu.
Kad kartupeļi un olas ir sacepušies, tiem pārkaisa bekona kubiņus un nedaudz lociņu.
Lai labi garšo!
Ar vienu kartupeļa pusīti un salātiem pietiek vakariņu reizei. Bet var apēst arī abas pusītes, salātus atstājot nākamajai dienai! Hmmmm....