Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Raugam pievieno ēdamkaroti cukura sīrupa, ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, samaisa un 10 minūtes ļauj "atdzīvoties".
Sviestu saputo ar atlikušo sīrupu, olu, sāli. Izsijā miltus, pievieno raugu, uzsildītu pienu un mīca, līdz iegūst elastīgu, gludu mīklu.
Pārsijā mīklu ar miltiem, apsedz un liek siltumā uzrūgt, līdz mīklas apjoms ir dubultojies. Tad vēlreiz izmīca, lai atbrīvotos no gaisa burbulīšiem.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
Mīklu izrullē taisnstūrveida formā, pārziež ar kausēto sviestu, izklāj ar ābolu šķēlītēm, pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu. Tad, sākot no garākās malas, mīklu satin ciešā rullī. Rulli sagriež aptuveni 1,5 - 2 centimetrus biezās šķēlēs un liek uz plāts. Maizītes pārsmēre ar sakultu olu, pārkaisa ar kanēļa - cukura maisījumu un kādu laiku ļauj tām nedaudz uzrūgt. Tad liek krāsnī un cep, līdz maizītes ir kārdinoši zeltainas.