30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gcukurs170 gūdens110 gkļavu sīrups150 gķirbju sēklas šķipsnakanēlis0.5 TKjūras sāls40 gsviests
Pagatavošana
1
Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, iesmērē papīru ar sviestu.
2
Katliņā ber cukuru, pievieno sīrupu un ūdeni un, nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkusis. Tad turpina karsēt vēl pāris minūtes, līdz karamele kļūst zeltaini brūna.
3
Pievieno karamelei ķirbju sēklas, kanēli, sāli un samaisa. Turpina karsēt, līdz piliens aukstā ūdenī ielietas karameles kļūst ciets.
4
Tad nogriež uguni, pievieno sviestu, sodu un kārtīgi iemaisa to karameles masā. Lej karameli uz cepamās plāts, izlīdzina un ļauj tai atdzist.
5
Kad karamele ir sacietējusi, salauž to gabaliņos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit