Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pašgatavotas ķirbju karameles ir tik kraukšķīgas un gardas, ka ātri vien pazūd no galda. Tās noteikti garšos arī kaimiņu bērniem, kuri apciemos jūs Helovīna svētku vakarā.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gcukurs170 gūdens110 gkļavu sīrups150 gķirbju sēklas šķipsnakanēlis0.5 TKjūras sāls40 gsviests

Pagatavošana

1

Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru, iesmērē papīru ar sviestu.

2

Katliņā ber cukuru, pievieno sīrupu un ūdeni un, nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkusis. Tad turpina karsēt vēl pāris minūtes, līdz karamele kļūst zeltaini brūna.

3

Pievieno karamelei ķirbju sēklas, kanēli, sāli un samaisa. Turpina karsēt, līdz piliens aukstā ūdenī ielietas karameles kļūst ciets.

4

Tad nogriež uguni, pievieno sviestu, sodu un kārtīgi iemaisa to karameles masā. Lej karameli uz cepamās plāts, izlīdzina un ļauj tai atdzist.

5

Kad karamele ir sacietējusi, salauž to gabaliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!