Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ķirbis kokosriekstu pienā ar pistācijām, papildināts ar aromātiskām indiešu garšvielām, patīkami pārsteigs pat tos, kuri ar šo lielo, oranžo ogu ir uz "jūs".
35Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gķirbis2 ĒKsviests2 ĒKolīveļla50 mldārzeņu buljons200 mlkokosriekstu piens pēc garšassāls pēc garšascukurs1 gab.laims, sula1 gab.laims, sula1 TKIndiešu karija maisījums (masala) pēc garšasmelnie pipari, malti šķipsnasmuskatrieksts šķipsnaingvera pulveris30 gpistācijas, lobītas

Pagatavošana

1

Ķirbi notīra un sagriež palielos kubos. Dziļā pannā ielej eļļu, sviestu un uzkarsē. Pannā liek ķirbju gabalus un apcep ļoti īsu mirkli – apmēram 1 minūti.

2

Pievieno garšvielas, pielej buljonu un ļauj sautēties, līdz ķirbis gandrīz gatavs.

3

Pievieno kokosriekstu pienu, pagaršo, vai pietiek sāls un asuma. Pievieno laima sulu un trūkstošās garšvielas.

4

Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar riekstiem. Sātīgākai maltītei klāt pasniedz rīsus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!