Foto: Vida Press
Gatavojot Anglijā tik iecienītos 'scones' cepumus, jāņem verā pāris nosacījumi: visiem produktiem ir jābūt aukstiem un procesam jānotiek ātri - bez pārcentības un ilgas mīcīšanas, jo tikai šādi 'scones' iegūs pareizo strukturu.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

75 gsviests, auksts225 gmilti (self-raising)40 gcukurs10 mllavandas ziedi1 gab.ola30 mlpaniņas ievārījums vai krēms, pasniegšanai

Pagatavošana

1

Sakarcē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Veidni izklāj ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Sviestu sadala kubiņos un samīca ar miltiem. Pievieno cukuru, lavandu un iemīca.

3

Atsevišķi sakuļ paniņas ar olu un iemaisa mīklā. Ja mīkla šķiet pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz paniņu.

4

Pārkaisa darba visrmu ar miltiem. Izrullē mīklu aptuveni 2,5 centimetrus biezu. Izspiež vēlamās formas cepumus un kārto veidnē. Pārziež cepumus ar paniņām un pārkaisa ar plānu miltu kārtiņu.

5

Liek krāsnī cpeties uz 10-12 minūtēm, tad izņem, atdzesē un pasniedz ar ievārījumu, marmelādi vai krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!