30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 lpiens125 gmanna2 TKvaniļas cukurs4 gab.olas MĒRCEI:400 gzemenes (svaigas vai saldētas)100 gcukurs
Pagatavošana
1
Gatavo zemeņu mērci. Zemenes sablendē ar cukuru un izberž caur sietu.
2
Gatavo bubertu. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi krēmīga un gaiša, bet masas apjoms dubultojies.
3
Olu baltumus saputo stingrās putās.
4
Katliņā lej litru piena un uzvāra. Kad piens sāk vārīties, ber klāt mannas putraimus un, nepārtraukti maisot, vāra vidēji biezu mannā putru.
5
Putrai pievieno saputoto olas dzeltenuma masu un putru saputo (katliņš joprojām atrodas uz lēnas uguns).
6
Nepārtraucot putošanu, katliņa saturam pievieno saputotos olbaltumus un aptuveni pusminūti, turpinot kult bubertu, katliņu karsē.
7
Bubertu atdzesē un pasniedz ar zemeņu mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit