45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
275 gsviests140 gcukurs5 mlvaniļas esence245 gkviešu milti145 gkukurūzas milti125 mldzērvenes2 mlsāls
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.
2
Bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas esenci, līdz masa ir gaisīga.
3
Atsevišķi samaisa visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno tās sviestam un kārtīgi iemaisa. Pievieno sasmalcinātas dzērvenes un iemaisa tās mīklā.
4
Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu stundu.
5
Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un izrullē aptuveni 4 milimetru biezumā. Izspiež no mīklas sirsniņu formas cepumus un liek uz plāts.
6
Liek krāsnī uz 15-20 minūtēm. Cepumiem nav jābūt zeltainiem - tie būs gaiši.
7
Pārkaisa cepumus ar cukuru, atdzesē un pasniedz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit