All Over Press
Foto: Vida Press
Grezni mežģīņu cepumi, kuri ne vien lieliski garšo, bet arī izskatās tik dekoratīvi, ka vari tos izmantot pat kā eglīšu rotājumus.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsviests75 gcukurs1 kgola200 gkviešu milti1 mlkanēlis1 mlingvers, malts15 mlpiens

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Sajauc cukuru ar mīkstu sviestu un puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Olas dzeltenumu sakuļ, pievieno garšvielas, miltus un samaisa. Pievieno pienu un samaisa. Atstāj mīklu atpūsties uz divām minūtēm.

4

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu aptuveni trīs milimetru biezumā.

5

Izmantojot formiņu, no mīklas izspiež puķītes, ar nelielu, asu nazīti izgriež mežģīņu rakstu un liek cepumus veidnē.

6

Liek cepumus krāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz tie ir zeltaini, tad izņem no krāsns, pārsmērē ar sakultu olas baltumu un pārkaisa ar cukuru.

7

Liek cepumus veidnē un cep krāsnī vēl piecas minūtes, tad izņem un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!