All Over Press
Foto: Vida Press
Rieksti un baltā šokolāde lieliski papildina šo cepumu maigo kafijas garšu. Tie garšos lieliski ne tikai ar tasīti stipra espresso, bet arī ar glāzi auksta piena.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsviests140 gcukurs30 mlšķīstošā kafija1 gab.olas dzeltenums5 mlvaniļas esence300 mlkviešu milti100 mlbaltā šokolāde10 mlpiens50 mlpūdercukurs75 mllazdu rieksti, sasmalcināti

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Sajauc cukuru ar mīkstu sviestu un puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Sajauc kafiju ar 20 ml verdoša ūdens, samaisa, līdz kafija ir izšķīdusi, un atdzesē.

4

Sviesta maisījumam pievieno olas dzeltenumu, kafiju, vaniļas esenci un iemaisa.

5

Miltus iesijā sviesta masā un ar rokām samīca viendabīgu mīklu. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.

6

Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, tad iesijā miltus sviesta masā un samaisa, līdz izveidojas mīkla. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

7

Izņem bļodu no ledusskapja, pārkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu aptuveni trīs milimetru biezumā.

8

Izgriež no mīklas vēlamās formas cepumus un liek veidnē.

9

Liek cepumus krāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz tie ir zeltaini, tad izņem un atdzesē.

10

Gatavo pildījumu. Šokolādei pievieno pienu un izkausē šokolādi ūdens peldē. Tad pakāpeniski pievieno un iemaisa pūdercukuru un imaisa, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa.

11

Pārklāj pusi cepumu ar šokolādes masu un salipina ar otru cepuma pusi. Salipināto cepumu vienu pusi pārklāj ar nelielu daudzumu šokolādes masas, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un ļauj šokolādes masai sacietēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!