Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Sāk kult olu baltumus, kad sāk veidoties putas, pa porcijām pievieno izsijātu pūdercukuru, katru porciju kārtīgi iekuļot. Kad izveidojas stingras, zīdaini spīdīgas putas, iekuļ tajās kukurūzas cieti.
Izklāj gatavo olu baltuma masu uz cepamā papīra aptuveni 25x35 lielā laukumā. Liek krāsnī uz aptuveni 1 stundu, tad izņem un pilnībā atdzesē.
Kamēr cepas pamatne, gatavo pildījumu. Pārlej želatīnu ar 15 ml ūdens un atstāj uzbriest. Pēc pāris minūtēm izkausē želatīnu ūdens peldē.
Iebiezināto pienu liek bļodā un sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu. Nedaudz iebiezinātā piena sajauc ar želatīnu un kārtīgi iemaisa. Tad pievieno visu želatina masu iebiezinātajam pienam un iemaisa.
Sakuļ saldo krējumu stingrās putās. Tad iecilā tu karameļu krēmā un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa. Liek to ledusskapī, lai masa sabiezē.
Uz darba virsmas liek cepamā papīra loksni, pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavo bezē pamatni, apgriežot otrādi, liek uz cepamā papīra loksnes un atbrīvo tā apakšu no "vecā" cepamā papīra.
Pārziež pamatni ar pildījumu, atstājot brīvas maliņas. Pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Piepalīdzot ar cepamo papīru (gluži kā tinot suši), sarullē ruleti un līdz pasniegšanai* liek to ledusskapī.
Pirms pasniegšanas sagriež ruleti ripās.
*Ar pasniegšanu labāk nekavēties, citādi rulete izmirks un kraukšķīgā bezē pamatne kļūs mīksta.