60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gtumšā šokolāde150 gbrūnais cukurs400 gmedus250 gžāvētas vīģes, sasmalcinātas100 gblanšētas mandeles, rupji samalcinātas100 gpistāciju kodoli160 gkviešu milti4 ĒKkakao1 TKkanēlis, malts pūdercukurs, pasniešanai
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.
2
Ūdens peldē izkause šokolādi.
3
Pannā liek cukuru,medu un maisot kausē, līdz cukurs ir izkusis.
4
Bļodā liek mandeles, vīģes, pistācijas, pievieno miltus, kakao un kanēli. Visu samaisa.
5
Bļodas saturam pievieno un iemaisa kausēto šokolādi, tad pievieno un iemaisa medus-cukura masu. Sajauc viendabīgā masā (jāņem vērā, ka mīkla šinī stadijā būs ļoti ķēpīga un lipīga).
6
Ar ieeļļotu lāpstiņu (tas palīdzēs tikt galā ar lipīgo mīklu) liek mīklu formā un izlīdzina. Liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, atbrīvo no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Ēdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemKanēlisMedusPistācijasPūdercukursTumšā šokolādeVīģesTortes un kūkasKakao
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit