Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mērci: smalki sagrieztus ķiplokus uz vidējas uguns apcep sviestā, kad sviests izkusis, pievieno miltus, tad pamazām pienu, līdz izveidojas vienmērīga mērce. Pievieno brokoļus (ja izmanto svaigus, tad tie ir jāsagriež) un sautē, līdz tie ir gatavi. Tad sastampā un pārkaisa ar pusi Čedara siera.
Atbilstoša izmēra cepamtraukā kārto ziedkāpostus, pārlej brokoļu balto mērci un pierīvē atlikušo sieru. Sadrupina maizi, to samaisa ar timiānu un mandelēm, pievieno nedaudz eļļu, sāli, piparus un pārkaisa ziedkāpostiem. Cep apmēram stundu 180 grādos vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini.
Tikpat labi šo gatavošanas ideju var piemērot arī citiem dārzeņiem.
Ir taču jāpiepūlas, lai garšīgas maltītes pagatavošanai neiztērētu pārāk daudz naudas? Te savs vārds sakāms arī populārajam britu virtuves virtuozam Džeimijam Oliveram. Viņam ir padomā jaunas gardu ēdienu receptes un pārsteidzoši padomi, kā ietaupīt. Olivers patiešām vēlas iedvesmot cilvēkus ēst labāk un tērēt mazāk par pārtikas produktiem. Kā viņam tas izdodas, skaties šova "Gatavo lētāk kopā ar Džeimiju" 2.sezonas sērijās, kuras no 23.janvāra būs redzamas kanālā "FOX Life".
Ikvienā no "Gatavo lētāk kopā ar Džeimiju" sešām sērijām nenogurdināmais virtuves karalis un viņa komanda gatavos piecus gardus ēdienus, tā piešķirot katrai nedēļas darba dienai svaigas krāsas un optimismu! Pavāri izvēlas iespējami pieejamākus produktus, lai, tos asprātīgi kombinējot, nepieļauju nekādus garšas kompromisus.