Foto: Vida Press
Arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība, var ēst kūkas! Piemēram, šos braunijus jeb brūnīšus, pagatavo un izbaudi.
180Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gtumšā šokolāde250 gsviests4 olas pāris pilieni vaniļas ekstrakta300 gcukurs125 gmilti bez glutēna pūdercukurs

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Iekuļ masā olas un vaniļas ekstraktu, pievieno cukuru un miltus. Visu samaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.

3

Mīklu ar karoti lej cepamformā, kas izklāta ar cepampapīru, nolīdzina virsmu.

4

Liek brūnīšus cepeškrāsnī vidējā plauktā un cep 40-45 minūtes, līdz tie ir gatavi.

5

Izņem plāti no krāsns un atdzesē 5-10 minūtes, pēc tam liek uz statīva un ļauj pilnībā atdzist.

6

Atdzesēto kūku pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež 24 vienādos gabaliņos.

Tasty.lv iesaka: Atdzesēto kūku var arī saldēt un glabāt saldētavā līdz pat 30 dienām. Saldēto kūku izņem no saldētavas, atlaidini, sagriez porciju gabaliņos un pārkaisi ar pūdercukuru pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!