40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gmilti bez glutēna1 šķipsnasāls150 gsviests90 gcukurs rīvēta miziņa no 1 citrona
Pagatavošana
1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
2
Bļodā iesijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Pievieno miltiem rīvētu sviestu un visu saberž kopā.
3
Pievieno cukuru un rīvētu citrona miziņu, visu mīca, līdz veidojas mīkla.
4
Gatavo mīklu sarullē aptuveni 6-7 centimetrus biezā "desā" un sagriež 1 centimetru biezās ripiņās, ko kārto uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. No norādītajiem daudzumiem iegūsi 10-12 cepumus.
5
Liek cepumus krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavos cepumus izņem no krāsns un atdzesē.
Tasty.lv padoms: gatavos cepumus var saldēt un glabāt saldētavā līdz pat 30 dienām. Pirms pasniegšanas tos atlaidini un, ja vēlies, vari uz dažām minūtēm ielikt karstā cepeškrāsnī, lai atsvaidzinātu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit