Foto: Vida Press
Saldākai dzīvei un ikdienas priekam - vienkārša cepumu recepte, kuru novērtēs arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gmilti bez glutēna1 šķipsnasāls150 gsviests90 gcukurs rīvēta miziņa no 1 citrona

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Bļodā iesijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Pievieno miltiem rīvētu sviestu un visu saberž kopā.

3

Pievieno cukuru un rīvētu citrona miziņu, visu mīca, līdz veidojas mīkla.

4

Gatavo mīklu sarullē aptuveni 6-7 centimetrus biezā "desā" un sagriež 1 centimetru biezās ripiņās, ko kārto uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. No norādītajiem daudzumiem iegūsi 10-12 cepumus.

5

Liek cepumus krāsnī un cep 10-15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavos cepumus izņem no krāsns un atdzesē.

Tasty.lv padoms: gatavos cepumus var saldēt un glabāt saldētavā līdz pat 30 dienām. Pirms pasniegšanas tos atlaidini un, ja vēlies, vari uz dažām minūtēm ielikt karstā cepeškrāsnī, lai atsvaidzinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!