Foto: Vida Press
Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

175 gmīksts sviests175 gcukurs175 gself-raising milti bez glutēna3 lielas olas75 mlpiens daži pilieni vaniļas ekstrakta PILDĪJUMAM:150 mlsaldais krējums4 ĒKaveņu vai zemeņu ievārījums CEPŠANAI: apaļā cepamforma 20 cm diametrā, ieziesta ar sviestu

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Visas biskvīta sastāvdaļas liek bļodā un sakuļ, līdz izveidojas mīkla skābā krējuma konsistencē.

3

Mīklu sadala divās vienādās daļās un cep apaļajā formā 20-25 minūtes.

4

Gatavās biskvīta ripas pilnībā atdzesē, tikmēr saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

5

Vienu biskvītu liek uz servējamā šķīvja vai kūku statīva, pārsmērē ar ievārījumu un pāri liek putukrējumu, kuram virsū "sēdina" otru biskvīta ripu. Ļauj kūkai nedaudz ievilkties un pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru.

Tasty.lv padoms: gatavās biskvīta ripas var saldēt un glabāt saldētavā līdz pat 30 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!