All Over Press
Foto: Vida Press
Bezglutēna mīklu bieži vien ir grūti izrullēt, tadēļ gatavojot šos Anglijā iecienītos "scones" cepumus, lielisks palīgs būs siltā ūdenī samērcēta saldējuma karote.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gbezglutēna milti50 gsviests1 TKbezglutēna cepamais pulveris1 gab.ola50 gpūdercukurs150 mlpiens1 gab.olas baltums1.5 ĒKcukurs, pārkaisīšanai putukrējums ievārījums

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

2

Miltus iesijā bļodā. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, cepamo pulveri, pūdercukuru un samaisa, līdz izveidojas drumstalaina masa.

3

Citā bļoda sajauc olu ar pienu un pievieno miltu-sviesta masai. Maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

4

Ar siltā ūdenī samitrinātu karoti vai saldējuma karoti ņem mīklu un atstatus vienu no otras liek mīklas piciņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, veidojot apaļu cepumu formu. Pārziež katru cepumu ar sakultu olas baltumu, pārkaisa ar cukuru un liek krāsnī cepties uz 15-18 minūtēm, līdz tie ir kļuvuši zeltaini.

5

Izņem cepumus no krāsns un atdzesē uz restes.

Pasniedz siltus vai aukstus, pārziestus ar ievārījumu, putukrējumu vai sviesta krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!