40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gkviešu milti150 gpilngraudu milti1 TKsāls1 TKdzeramā soda280 mlpaniņas vai jogurts bez piedevām100 mlpiens 2%
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
2
Lielā bļodā iesijā miltus, iemaisa tajos sāli un dzeramo sodu.
3
Miltiem pievieno paniņas vai jogurtu, kā arī pienu. Visu samīca, veidojot mīkstu un viendabīgu mīklu.
4
No gatavās mīklas izveido apaļu klaipiņu, ko liek uz ar sviestu iesmērēta cepampapīra.
5
Ar delnu mīklas virspusē iespiež iedaļas, klaipiņu it kā sadalot astoņās daļās. Ja vēlas, var pārsijāt nedaudz miltu.
6
Liek sakarsētajā krāsnī un cep 25 minūtes, līdz māju piepilda kārdinoša maizes smarža un maizīte apcepusies zeltaini brūna.
Gatavo maizīti 10 minūtes atdzesē un tad sagriež nelielos gabaliņos. Pasniedz vēl siltu - ar sviestu un ievārījumu. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit