Foto: Vida Press
Jautājot, kura smarža visvairāk saistās ar mājīgumu, nenoliedzami līderos būtu svaigi ceptas maizes smarža. Lai padarītu īpašāku kādu sestdienas rītu, iesakām reiz izcept maizi pašiem. Šai vienkāršajai receptei nevajadzēs ne raudzēšanu, ne speciālu maizes cepamo mašīnu. Izmēģini!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gkviešu milti150 gpilngraudu milti1 TKsāls1 TKdzeramā soda280 mlpaniņas vai jogurts bez piedevām100 mlpiens 2%

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

2

Lielā bļodā iesijā miltus, iemaisa tajos sāli un dzeramo sodu.

3

Miltiem pievieno paniņas vai jogurtu, kā arī pienu. Visu samīca, veidojot mīkstu un viendabīgu mīklu.

4

No gatavās mīklas izveido apaļu klaipiņu, ko liek uz ar sviestu iesmērēta cepampapīra.

5

Ar delnu mīklas virspusē iespiež iedaļas, klaipiņu it kā sadalot astoņās daļās. Ja vēlas, var pārsijāt nedaudz miltu.

6

Liek sakarsētajā krāsnī un cep 25 minūtes, līdz māju piepilda kārdinoša maizes smarža un maizīte apcepusies zeltaini brūna.

Gatavo maizīti 10 minūtes atdzesē un tad sagriež nelielos gabaliņos. Pasniedz vēl siltu - ar sviestu un ievārījumu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!