6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 grupja maluma kviešu milti250 gsmalkie kviešu milti7 gsausais raugs2 ĒKsāls3 ĒKolīveļļa300 mlsilts ūdens
Pagatavošana
1
Lielā bļodā sajauc kopā abus veidu miltus ar sāli un sauso raugu. Pamazām pievieno silto ūdeni un eļļu, un ar miksera palīdzību, uz vidējo ātrumu maisi, līdz sastāvdaļas ir sajaukušās.
2
Tad samazini miksera ātrumu un maisi mīklu lēni aptuveni astoņas minūtes, līdz pazūd visi kunkuļi.
3
Ja nevēlies izmantot mikseri, vari mīklu mīcīt ar rokām.
4
Ja nepieciešams, mīklai var pievienot vairāk miltu, taču liec aiz auss - pārāk daudz miltu padarīs mīklu sausāku un pēc cepšanas cietāku.
5
Pārliec samīcīto mīklu tīrā bļodā, pārklāj to ar pārtikas plēvi un atstāj to uzrūgt istabas temperatūrā vismaz uz 45-60 minūtēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit