Foto: Shutterstock
Gardas picas noslēpums ir izdevusies picas mīkla, tāpēc izmanto šo recepti, kā atskaites punktu ceļā uz ideālu mājās gatavotu picu.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 grupja maluma kviešu milti250 gsmalkie kviešu milti7 gsausais raugs2 ĒKsāls3 ĒKolīveļļa300 mlsilts ūdens

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc kopā abus veidu miltus ar sāli un sauso raugu. Pamazām pievieno silto ūdeni un eļļu, un ar miksera palīdzību, uz vidējo ātrumu maisi, līdz sastāvdaļas ir sajaukušās.

2

Tad samazini miksera ātrumu un maisi mīklu lēni aptuveni astoņas minūtes, līdz pazūd visi kunkuļi.

3

Ja nevēlies izmantot mikseri, vari mīklu mīcīt ar rokām.

4

Ja nepieciešams, mīklai var pievienot vairāk miltu, taču liec aiz auss - pārāk daudz miltu padarīs mīklu sausāku un pēc cepšanas cietāku.

5

Pārliec samīcīto mīklu tīrā bļodā, pārklāj to ar pārtikas plēvi un atstāj to uzrūgt istabas temperatūrā vismaz uz 45-60 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!