Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Gatavo mīklu. Sajauc bļodā miltus, sāli un dzeramo sodu. Vispirms pievieno trīs ēdamkarotes piena un iejauc to miltu masā. Lai masa pārāk nesaķeptu, vispirms var izmantot karoti vai nazi un kapāt masu, bet pēc tam turpina pamazām pievienot pienu, un mīca mīklu ar rokām. Mīklai ir jābūt mīkstai, taču tā nevar lipt pie rokām.
Izbārsta uz galda miltus un saveļ mīklu uz galda virsmas. Sadala mīklu četrās daļās.
Ar mīklas veltni izrullē katru mīklas daļu aptuveni 15 centimetru platās picas pamatnēs un liek tās ar cepamo papīru noklātās cepamajās plātīs.
Nosmērē katru mīklas pamatni ar tomātu mērci, atstājot nenoklātu centimetru no ārmalas. Pārber ar timiānu un ķiplokiem.
Izkārto uz picas pamatnes četrās daļās sagrieztus ķiršu piparus. Saplucina fetas sieru un pārber ar to katru picu.
Cep aptuveni 20 minūtes. Pirms pasniegšanas, pārkaisa picas ar zirņu dzinumiem un pārslaci ar olīveļļu.