Foto: Vida Press
Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ciabata4 TKharisa pasta (garšvielu maisījums)4 ĒKtomātu mērce vai pasta6 ripiņās sagriezti sīpolloki170 gmarinēti artišoki110 gsalami desa2 TKfenheļa sēklas

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Sagriež maizi šķēlēs.

3

Nelielā bļodiņā sajauc harisa pastu ar tomātu mērci. (Harisa pastu var atrast lielveikalos, eksotisko garšvielu plauktos. To var aizstāt ar čili mērci.)

4

Katru maizes šķēli pārziež ar sagatavoto mērci.

5

Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru un izkārto uz tās apsmērētās maizes šķēles.

6

Pārkaisa maizi ar lokiem, izkārto sagrieztus artišoku gabaliņus, salami šķēles un pārkaisa ar fenheļa sēklām. Lai maizes būtu sulīgākas, apslaka tās ar eļļu, kurā uzglabājās artišoki.

7

Cep aptuveni 15-20 minūtes.

Pasniedz ar rukolu vai svaigiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!