Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā sasilda olīveļļu un tajā 3 min apcep seleriju kātus un ķiploku kopā ar garšvielām.
Pievieno turku zirņus, konservētus tomātus, buljona kubiņu un ūdeni.
Kad ūdens uzvārījies, pievieno tunci un kokospienu. Pasniedz ar citrona sulu.
Jāpiebilst, ka šo ir supervienkāršo zupu var pagatavot 15 minūtēs.
Izmaksas:
Zupas kopējās izmaksas 4 personām – 7,72 EUR
BioLoģiski komentārs:
Lauras zupā ir mazāk vietējo izvejvielu, vairāk Rīgas ekoveikalu piedāvājumā atrodamie produkti. Uzmanību vērts pievērst tuncim – tas nav ar BIO sertifikātu, taču nāk no ilgtspējīgas zivjaudzētavas.