Publicitātes foto
Foto: L. Grēviņa

Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

120 gtuncis savā sulā2 gab.selerijas kāti, sasmalcināti2 gab.ķiploka daiviņas, sasmalcinātas150 mlkoksriekstu piens200 gkonservēti tomāti150 gturku zirņi, vārīti vai konservēti pēc garšasJūras sāls šķipsnakurkuma2 gab.laima lapas1.5 lūdens1 gab.dārzeņu buljons, kubiņš1 ĒKolīveļļa1 gab.citrons, daiviņa

Pagatavošana

1

Katlā sasilda olīveļļu un tajā 3 min apcep seleriju kātus un ķiploku kopā ar garšvielām.

2

Pievieno turku zirņus, konservētus tomātus, buljona kubiņu un ūdeni.

3

Kad ūdens uzvārījies, pievieno tunci un kokospienu. Pasniedz ar citrona sulu.

Jāpiebilst, ka šo ir supervienkāršo zupu var pagatavot 15 minūtēs.

Izmaksas:

Zupas kopējās izmaksas 4 personām – 7,72 EUR

BioLoģiski komentārs:

Lauras zupā ir mazāk vietējo izvejvielu, vairāk Rīgas ekoveikalu piedāvājumā atrodamie produkti. Uzmanību vērts pievērst tuncim – tas nav ar BIO sertifikātu, taču nāk no ilgtspējīgas zivjaudzētavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!