Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 180 grādiem. Cepumus sasmalcina, sajauc ar kausēto sviestu un izklāj kēksa formas pamatnē, kas iepriekš ieziesta ar sviestu un izklāta ar cepamo papīru.
Siera kūkas masas pagatavošanai nedaudz sakuļ svaigo sieru, lai to padarītu mīkstāku, tad piejauc klāt saldo krējumu, vaniļas ekstraktu, pūdercukuru, miltus, olas un visu rūpīgi sakuļ vienmērīgā masā. Iegūto masu lej virs cepumu pamatnes.
Kūku cep 15 minūtes, tad cepeškrāsnij samazina temperatūru līdz 120 grādiem. Turpina cept kūku aptuveni pusotru stundu, vai līdz brīdim, kad tā centrā ir pilnīgi stingra. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai atdzist, neizņemot to laukā.
Kad kūka padzisusi, liek ledusskapī un ļauj pavisam sastingt. Tad izceļ no formas un pasniedz sagrieztu šķēlītēs kopā ar svaigām zemenēm vai citām ogām.