8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 šķēlēs sagrieztas fenheļa saknes2 ĒKbazilika pesto75 gmīksts sviests4 jūras asari olīveļļa200 gķirštomāti ķekaros100 gmelnās olīvas bez kauliņiem svaigs baziliks dekorēšanai
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
2
Liec fenheli gatavoties verdošā ūdenī aptuveni 5-7 minūtes. Pēc tam kārtīgi nosusini fenheli, lai tas labi izceptos. Izkārto fenheli uz cepamās plāts, kur tiks cepta zivs.
3
Samaisi bļodiņā pesto ar sviestu un iesmērē zivi ar šo masu dažās vietās. Sviestu var iesmērēt arī zivij pa vidu, tad gaļa būs sulīgāka. Liec zivi virs izkārtotā fenheļa un cep aptuveni 10 minūtes.
4
Tad pievieno tomātus, kas sadalīti vairākos ķekaros, olīvas un apslaki visu ar olīveļļu. Liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10-15 minūtes, līdz zivs ir gatava.
Pasniedzot izdekorē ēdienu ar svaigām bazilika lapām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit