Foto: I.Lipska

Bloga absolutsed.lv autore Ilze Lipska, piedaloties BioLoģiski bio zupu izaicinājumā, izvēlējās gatavot ceptu burkānu zupu ar kokosriekstu pienu. Ja zupu gatavo tikai no burkāniem, tad tie vispirms jācep - tā zupa iegūs daudz patīkamāku garšu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgburkāni, bio pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls3 gab.ķiploka daiviņas2 gab.sīpoli, bio2 gab.dārzeņu buljona kubiņi, bio1 lūdens200 mlkokosriekstu piens, bio2 ĒKsviests, bio

Pagatavošana

1

Cepeškrāsnī izcep gabalos sagrieztus burkānus, kas pārkaisīti ar jūras sāli, pipariem, un ja ir, var uzlikt pa virsu kādu ķiploka daiviņu.

2

Katliņā ieliek sviestu un apcep sīpolus. Tad tiem pievieno burkānus, ūdeni un buljona kubiņus, sāli, ja nepieciešams - 5 minūtes pavāra, pievieno kokosriekstu pienu un sablendē.

Pasniedz ar krējumu un dīgstiem.

Izmaksas

Aptuveni 5 eiro. Dārgākā sastāvdaļa - kokosriekstu piens, kā vietā var likt vienkārši krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!