75Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
600 glieli kartupeļi3 ĒKaugu eļļa vai olīveļļa200 gbekona šķēles200 gsaldēti zirnīši100 gspināti4 olas
Pagatavošana
1
Vispirms kartupeļus ar visu mizu uzvāra sālsūdenī, bet pēc tam atdzesē tos zem vēsa tekoša ūdens.
2
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
3
Kartupeļus nomizo un un rīvē tos uzreiz uz ar cepamo papīru izklātas plāts, veidojot apaļas pankūciņas. Apslaka sarīvētos kartupeļus ar eļļu un liek cepties uz 15 minūtēm. Tad pārliek pār kartupeļiem bekona šķēles un cep vēl 15 minūtes, līdz kartupeļu masa un bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltaini brūns.
4
Sakarsē pannā ar tējkaroti eļļas, pievieno zaļos zirnīšus un cep piecas minūtes. Tad pievieno spinātus un cep vēl pāris minūtes, līdz tie ir saplakuši.
5
Citā pannā sakarsē nedaudz eļļas un izcep olu vai olu kulteni pēc izvēles.
Kartupeļus un kraukšķīgo bekonu pasniedz ar zirnīšiem un cepto olu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit