Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!
75Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 glieli kartupeļi3 ĒKaugu eļļa vai olīveļļa200 gbekona šķēles200 gsaldēti zirnīši100 gspināti4 olas

Pagatavošana

1

Vispirms kartupeļus ar visu mizu uzvāra sālsūdenī, bet pēc tam atdzesē tos zem vēsa tekoša ūdens.

2

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

3

Kartupeļus nomizo un un rīvē tos uzreiz uz ar cepamo papīru izklātas plāts, veidojot apaļas pankūciņas. Apslaka sarīvētos kartupeļus ar eļļu un liek cepties uz 15 minūtēm. Tad pārliek pār kartupeļiem bekona šķēles un cep vēl 15 minūtes, līdz kartupeļu masa un bekons kļuvis kraukšķīgs un zeltaini brūns.

4

Sakarsē pannā ar tējkaroti eļļas, pievieno zaļos zirnīšus un cep piecas minūtes. Tad pievieno spinātus un cep vēl pāris minūtes, līdz tie ir saplakuši.

5

Citā pannā sakarsē nedaudz eļļas un izcep olu vai olu kulteni pēc izvēles.

Kartupeļus un kraukšķīgo bekonu pasniedz ar zirnīšiem un cepto olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!