Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kuskuss ir ļoti viegli un ātri pagatavojams ēdiens, kuru tradicionāli pasniedz pie gaļas, zivs vai dārzeņu sautējumiem, vai arī kā atsevišķu pamatēdienu. Atdzisušu to var izmantot salātiem un desertiem. Piedāvājam kuskusam dienvidnieciski bagātu versiju ar sarkanajiem sīpoliem, rozīnēm un riekstiem.
10Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
175 gkuskuss300 mldārzeņu buljons1 gab.neliels sarkanais sīpols4 ĒKrozīnes60 gdažādi rieksti4 ĒKkapāti pētersīļi1 gab.citrons1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Smalki sakapā pētersīļu zaļumus, sakapā riekstus (dažus smalkāk, dažus rupjāk), nomizo un plāni sagriež pusšķēlēs sīpolu. Izspiež vienai pusei citrona sulu.

2

Buljonu uzvāra karstu. Lielā bļodā ber kuskusu, pievieno sīpolus, rozīnes un samaisa, pāri lej karsto buljonu un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc piecām minūtēm to visu vēlreiz labi izmaisa, pievieno riekstus, pētersīļus, citrona sulu un kvalitatīvu olīveļļu. Ja nepieciešams, pievieno sāli, melnos piparus. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!