Foto: Shutterstock
Šos salātus varētu raksturot kā atvadas no ziemas krājumiem, kurus papildina pavasarīgie zaļumi. Salāti ir ļoti piemēroti, ja mājās gaidāmas nelielas viesības, jo to sagatavošanai visērtāk atvēlēt divas dienas. Pirmajā dienā novāri lēcas un bietes, darbi, kas prasīs visvairāk laika, bet otrajā dienā īsi pirms ēšanas sajauc salātus. Protams, laiku var ietaupīt, nopērkot gatavas vārītās bietes.
70Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ĒKgraudu sinepes1.5 ĒKolīveļļa300 gvārītas bietes400 gvārītas lēcas3 ĒKsagriezti dažādi zaļumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Liek katliņā nomazgātas bietes, aplej ar aukstu ūdeni, strauji uzvāra. Kad ūdens vārās, nogriež minimālu karstumu, uzliek cieši vāku un vāra 1 stundu, vāku necilājot.

2

Pēc stundas bietēm nolej karsto ūdeni, uzlej aukstu ūdeni, lai labāk atlektu biešu miziņa.

3

Citā katliņā ber lēcas, uzlej divas reizes vairāk aukstu ūdeni, strauji uzvāra.

4

Kad ūdens sāk vārīties, nogriež minimālu karstumu un vāra lēcas mīkstas. Uzmanīgi! Lēcas būs gatavas 5 – 10 minūtēs, atkarībā no nopirkto lēcu veida. Sārtās lēcas izvārīsies visātrāk. Pārvārītas lēcas ļoti ātri sāk šķīst.

5

Bietes nomizo un sagriež kumosa lieluma šķēlēs vai gabaliņos. Smalki sagriež zaļumus.

6

Sajauc mērci – jauc sinepes ar olīveļļu, pēc garšas pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus.

7

Liek salātu bļodā lēcas, pārlej mērci, labi izmaisa. Pēc tam iecilā bietes un zaļumus. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!