čabata maize
Foto: Shutterstock
Brīvdienās var savus mīļos palutināt ar gardiem čabatas maizītes ķiploku grauzdiņiem, tos papildinot ar mīksto, maigo kazas sieru un ceptiem gurķiem. Toties svaigā bazilika krikumiņu aromāts tuvinās vasaru.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gurķis2 ĒKolīveļļa2 čabatas mazās maizītes1 ķiploka daiviņa1 citrons150 gmīkstais kazas siers1 zariņš bazilika

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC.

2

Tikmēr pārgriež gurķi uz pusēm un pēc tam ar kartupeļu nazīti sagriež plānās, gareniskās šķēlēs.

3

Čabatas maizītes plakaniski pārgriež uz pusēm, iegūstot četras šķēles. Ķiploka daivai nogriež vienu galu, lai tas būtu plakans.

4

Nomazgā citronu, tam norīvē miziņu un izspiež sulu.

5

Ja nepieciešams, ar dakšiņu sakuļ kazas sieru. Smalki sagriež bazilika lapiņas.

6

Gurķa šķēles viegli apslacina ar olīveļļu, liek uz karstas grilpannas (vai uz parastas pannas) un cep 2 minūtes katru pusi.

7

Apslacina maizi ar nedaudz olīveļļas un liek grauzdēties karstā cepeškrāsnī. Kad čabata apgrauzdējusies, to ierīvē ar ķiploku.

8

Sajauc citrona sulu ar atlikušo eļļu, pieber pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus.

9

Kārto grauzdiņus: uz katras grauzdētās maizītes uzsmērē kazas sieru, pa virsu liek vairākas apceptās gurķa šķēles, uzlej nedaudz mērci un apkaisa ar citrona miziņu un bazilika zaļumiem. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!