Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC.
Tikmēr pārgriež gurķi uz pusēm un pēc tam ar kartupeļu nazīti sagriež plānās, gareniskās šķēlēs.
Čabatas maizītes plakaniski pārgriež uz pusēm, iegūstot četras šķēles. Ķiploka daivai nogriež vienu galu, lai tas būtu plakans.
Nomazgā citronu, tam norīvē miziņu un izspiež sulu.
Ja nepieciešams, ar dakšiņu sakuļ kazas sieru. Smalki sagriež bazilika lapiņas.
Gurķa šķēles viegli apslacina ar olīveļļu, liek uz karstas grilpannas (vai uz parastas pannas) un cep 2 minūtes katru pusi.
Apslacina maizi ar nedaudz olīveļļas un liek grauzdēties karstā cepeškrāsnī. Kad čabata apgrauzdējusies, to ierīvē ar ķiploku.
Sajauc citrona sulu ar atlikušo eļļu, pieber pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Kārto grauzdiņus: uz katras grauzdētās maizītes uzsmērē kazas sieru, pa virsu liek vairākas apceptās gurķa šķēles, uzlej nedaudz mērci un apkaisa ar citrona miziņu un bazilika zaļumiem. Pasniedz.