Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā sajauc miltus ar sāli. Ja ir iespēja, ieliek bļodu ledusskapī, kamēr sagriež kubiņos auksto sviestu un cūku taukus (ja izmanto). Sajauc ātri miltus ar taukvielām palielās drupačās.
Krūzītē sajauc citrona sulu ar ledus aukstu ūdeni, pēc tam to pielej sviesta drupačām. Labāk, ja ūdeni izlej nelielās porcijās dažādās vietās, nevis visu ūdeni vienā vietā. Ar karotes palīdzību saveļ mīklu bumbā. Neuztraucies, ja sviests ir gabaliņos un nav vienmērīgi sajaucies, tā tam jābūt.
Pēc tam mīklu izgāž uz pārtikas plēves. Ar plaukstu viegli izspiež biezu taisnstūri, ietin plēvē un liek ledusskapī dzesēties 15 minūtes.
Darba virsmu apber viegli ar miltiem, uz tās liek mīklas klucīti. Ar miltainu mīklas rulli mīklu rullē vienā virzienā, līdz tā ir trīs reizes garāka par platumu, apmēram 45 x 15 cm. Ar rokām ik pa laikam iztaisno mīklas malas, lai veidotos taisnstūris.
Kad mīkla izrullēta, to saloka. No sevis tālāko šauro malu pārloka pāri mīklai par vienu trešdaļu, tai virsū uzloka tuvāko šauro malu, veidojoties kvadrātam 15 x 15 cm. Pagriež kvadrātu tā, lai atvērtā mala būtu pa labi.
Izrulē mīklu atkal trīs reizes garāku nekā tās platums un atkal saloka, un pagriež kvadrātu tā, lai atvērtā mala būtu pa labi. Šādi mīklu izrullē 4 reizes. Ja mīkla kļūst pārāk elastīga un silta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz 10 minūtēm dzesēties, pēc tam turpina rullēšanu.
Pēc pēdējās reizes mīklu liek ledusskapī uz 10 minūtēm. Pēc tam izmanto, kā paredzēts.