Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 150ºC. Ietauko un izklāj ar cepampapīru apaļu kūkas formu (ø 23 cm). Visērtāk kūku būs cept izjaucamajā kūkas formā.
Bļodā sajauc šokolādes krēmu ar sviestu, olām un šķipsnu sāls. Ar mikseri labi sakuļ, līdz masa ir gaisīga un gluda. Caur sietu iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un ar karoti uzmanīgi izmaisa. Liek mīklu formā.
Uzsilda aprikožu ievārījumu un izkāš caur sietiņu. Nomizo bumbierus un sagriež četrās vai divās daļās (atkarībā, cik lieli bumbieri), izņem serdi. Katrā ceturtdaļā garenvirzienā iegriež vairākus iegriezumus, nepārgriežot bumbieri pie šaurā gala. Bumbieri nedaudz papleš, lai veidojas neliels vēdeklis. Ar kulinārijas otu apsmērē bumbierus ar silto ievārījumu. Pēc tam ar sagatavotajiem bumbieriem rotā kūkas virspusi zieda formā, šaurākos galus liekot pret kūkas centru. Bumbierus ļoti viegli iespiež, tie cepoties grims dziļāk.
Ja vēlas, apber kūkas virspusi ar lazdu riekstiem, arī tos viegli iespiež. Liek karstā cepeškrāsnī uz 40 min, līdz kūka pacēlusies un tai izveidojusies garoziņa. Kad kūka ir gatava, tā ir vēl nedaudz mitra un iesprausts skaliņš aplips ar mīksto kūku. Nepārcep kūku pārāk sausu!
Izņem kūku no krāsns un vēlreiz apsmērē ar aprikožu ievārījumu. Pasniedz siltu ar putukrējumu vai atdzesētu.