75Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
700 gcūkgaļas krūtiņa100 mltomātu mērce vai pasta100 mleļļa50 mlmedus2 ķiploka daiviņas0.5 TKsāls šķipsnamelnie pipari
Pagatavošana
1
Smalki sakapā ķiploku un bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pagaršo marinādi, vai kāda garšviela vai sastāvdaļa nav jāpapildina. Marinādei ir jābūt nedaudz spēcīgākai nekā vēlas, lai garšotu ceptā gaļa.
2
Gaļu iesmērē ar marinādi no visām pusēm, atstāj marinādes bļodā un liek ledusskapī uz vienu diennakti. Ik pa laikam gaļu marinādē apgroza.
3
Nākamajā dienā liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Gaļu liek dziļā pannā, kas ietaukota ar eļļu, nosedz ar foliju un cep 1 stundu.
4
Pēc tam noņem foliju, samazina krāsns karstumu līdz 120ºC un turpina cept vēl vienu stundu.
Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem vai atdzesē un pasniedz kā auksto uzkodu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit