cepta cūkgaļas krūtiņa
Foto: Shutterstock
Smaržīgs, skaists cūkgaļas krūtiņas cepetis. To var pasniegt gan kā silto pamatēdienu, gan atdzisušu kā uzkodu. Tā kā cūkgaļas krūtiņa tiek marinēta medus marinādē, tai cepoties veidojas skaista, kraukšķīga karameļu garoziņa. Marinādē gaļa jāiztur vienu diennakti.
75Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gcūkgaļas krūtiņa100 mltomātu mērce vai pasta100 mleļļa50 mlmedus2 ķiploka daiviņas0.5 TKsāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Smalki sakapā ķiploku un bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pagaršo marinādi, vai kāda garšviela vai sastāvdaļa nav jāpapildina. Marinādei ir jābūt nedaudz spēcīgākai nekā vēlas, lai garšotu ceptā gaļa.

2

Gaļu iesmērē ar marinādi no visām pusēm, atstāj marinādes bļodā un liek ledusskapī uz vienu diennakti. Ik pa laikam gaļu marinādē apgroza.

3

Nākamajā dienā liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Gaļu liek dziļā pannā, kas ietaukota ar eļļu, nosedz ar foliju un cep 1 stundu.

4

Pēc tam noņem foliju, samazina krāsns karstumu līdz 120ºC un turpina cept vēl vienu stundu.

Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem vai atdzesē un pasniedz kā auksto uzkodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!