Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja arī tavu prātu nodarbina domas par to, kādos ēdienos izmantot sarūpētos saldētavas krājumus ar dažādām vasaras ogām, tad šī recepte būs īsts glābiņš. Viegli pagatavojams deserts, kas nepievils nevienu garšu kārpiņu.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gogu maisījums (avenes, mellenes, zemenes, upenes u.c. ogas pēc izvēles)1 ĒKpūdercukurs1 ĒKaveņu vai citu ogu liķieris4 ĒKcitronu krēms200 mlskābais krējums

Pagatavošana

1

Aptuveni pusi no ogām liec nelielā pannā vai katliņā, pievieno cukuru un liķieri un, uzmanīgi maisot, karsē, līdz ogas sāk suloties. Pievieno atlikušās ogas, samaisi un ļauj ogām atdzist.

2

Samaisi skābo krējumu ar citronu krēmu (ja krājumos ir ārzemēs iecienītais Lemon curd jeb custard, var izmantot to, bet, lūk, recepte, kā to pagatavot mājās), lai masa būtu viendabīga un krēmīga.

3

Izkārto desertu trauciņos vispirms krēma kārtu. Pēc tam pa virsu krēmam liec ogas un noslēdz atkal ar krēma kārtu.

4

Ja vēlies, virskārtu var izdekorēt ar pāris ogām.

5

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr krēms nav ļoti sasulojies ar ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!