Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un noliek malā. Nelielos gabaliņos sagriež burkānus un selerijas. Dārzeņus var sarīvēt uz rīves vai sagriezt elektriskajā smalcinātājā.
Lielā pannā vai katliņā sakarsē eļļu. Kad eļļa karsta, pannā liek sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno sagrieztos dārzeņus.
Uz nelielas uguns cep apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Iemaisa lēcas, pievieno tomātus, tomātu pastu, kaltētos garšaugus, lauru lapas un buljonu.
Uz straujas uguns uzvāra, samazina karstumu un lēni sutina apmēram 15 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas. Pievieno sviestu un pēc garšas sāli un piparus.
Līdzko lēcām karstums noregulēts, katlā uzvāra sālsūdeni spageti vārīšanai. Novāra gatavus spageti saskaņā ar ražotāja instrukciju. Tikmēr smalki sagriež lokus.
Kad spageti ir nokāsti, tos kārto uz šķīvja, pa virsu liek lēcu mērci, lociņus un uzrīvē sieru. Pasniedz.