Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gkartupeļi150 mlpiens maltās gaļas mērce (4 porcijām)1 ĒKVusteras mērce50 gsviests

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Liek vārīties sālsūdeni kartupeļu biezputras vārīšanai. Nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek tos vārīties. Mazos gabaliņos sagriezti kartupeļi būtu gatavi jau kādās 5 - 7 minūtēs.

2

Ietauko sacepuma trauku, noliek malā. Uzsilda nelielā katliņā vai krūzē pienu.

3

Kad kartupeli gatavi, tos ar stampu sastampā, pielej silto pienu, labi izmaisa. Maltās gaļas mērcē iemaisa Vusteras mērci un liek malto gaļu sacepuma traukā, virsmu nolīdzinot. Ja mērce gatavota citā dienā un ir auksta, tad pirms likšanas sacepuma traukā to sasilda.

4

Pa virsu gaļas mērcei liek kartupeļu biezputru, izlīdzina. Ar dakšiņu ieskrāpē svītras, tās cepoties kļūs kraukšķīgas. Pēdējās liek sviesta piciņas, izkliedējot tās šur un tur.

5

Cep apmēram 20 - 30 minūtes, līdz kartupeļu biezputra zeltaina un mērce burbuļo. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!