Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šokolādi salauž gabaliņos, atdzesē pusstundu ledusskapī, pēc tam elektriskajā smalcinātājā samaļ pulverī. Turpat blenderī pievieno kakao pulveri, pūdercukuru, kukurūzas cieti (tā padarīs dzērienu krēmīgāku), šķipsnu sāls. Maisījumu pulsa režīmā 3 reizes vēlreiz samaļ. Iegūto pulveri liek cieši noslēdzamā traukā un uzglabā. Vienai krūzītei nepieciešamas 2 ēdamkarotes šokolādes pulvera.
Ja gatavo diviem cilvēkiem, tad katliņā iemēra divas krūzītes piena, pieber 4 pilnas ēdamkarotes šokolādes pulvera un karsē pienu, to ar olu kuļamo slotiņu nepārtraukti maisot.
Pienu uz nelielas uguns uzvāra un turpina maisot vārīt 2 – 3 minūtes, jo kukurūzas miltiem ir nedaudz jākarsējas, lai dzēriens iegūtu krēmīgu konsistenci.
Kad dzēriens ieliets krūzītēs, to var papildināt vēl ar dažādām garšvielām. Piemēram, uzkaisīt papildus šokolādes skaidiņas, kanēli, uzrīvēt muskatriekstu. Šokolādes dzērienu var papildināt arī ar sakultu putukrējumu, rotāt ar zefīra gabaliņiem. Lai garšo!