avenes kēksiņš
Foto: Shutterstock
No iebiezinātā piena var izcept gardos aveņu kēksiņus. Var izmantot gan svaigas avenes, gan saldētas. Ja lieto svaigās avenes, tad dažas noglabā kēksiņu rotāšanai. Kēksiņus var arī izrotāt, pirms pasniegšanas viegli pārkaisot ar pūdercukuru. No dotā produktu daudzuma iznāks 12 kēksiņi.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gmilti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 citrona rīvēta miziņa400 gsaldais iebiezinātais piens1 liela ola50 gsviests50 mlpiens250 gavenes (svaigas vai saldētas)

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Sagatavo kēksiņu pannu, katrā iedobē ieliekot papīra formiņu. Nomazgā citronu un norīvē tam miziņu. Izkausē sviestu. Atsevišķi noglabā 12 skaistas avenes kēksiņu rotāšanai.

2

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sāli un rīvētu citrona miziņu. Miltiem vidiņā izveido iedobi, kurā ielej iebiezināto pienu, pienu, kausēto sviestu un pievieno olu, visu izmaisa. Pēdējās uzmanīgi iecilā avenes.

3

Iepilda mīklu kēksiņu formiņās. Liek cepties apmēram 18 - 20 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini brūni. Katru kēksiņu rotā ar svaigu aveni, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!