40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
350 gmilti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 citrona rīvēta miziņa400 gsaldais iebiezinātais piens1 liela ola50 gsviests50 mlpiens250 gavenes (svaigas vai saldētas)
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Sagatavo kēksiņu pannu, katrā iedobē ieliekot papīra formiņu. Nomazgā citronu un norīvē tam miziņu. Izkausē sviestu. Atsevišķi noglabā 12 skaistas avenes kēksiņu rotāšanai.
2
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sāli un rīvētu citrona miziņu. Miltiem vidiņā izveido iedobi, kurā ielej iebiezināto pienu, pienu, kausēto sviestu un pievieno olu, visu izmaisa. Pēdējās uzmanīgi iecilā avenes.
3
Iepilda mīklu kēksiņu formiņās. Liek cepties apmēram 18 - 20 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini brūni. Katru kēksiņu rotā ar svaigu aveni, pasniedz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit